Skip to main content

Zo voorkom je een herfstdip

Begint het grijs en grauwe weer aan je te knagen? Vind je het moeilijker om dezer dagen motivatie te vinden in je dagelijkse taken? Waarschijnlijk heb je dan, net zoals zoveel anderen, last van een herfstdipje. Daarom geven we je enkele tips om een herfstdip te voorkomen.

 

Daglicht is belangrijk

We beginnen bij de grootste boosdoener van de herfstdip. Het is wetenschappelijk bewezen dat zowel de hoeveelheid als de intensiteit van het licht een belangrijke rol spelen in hoeveel energie je hebt en hoe goed je je voelt. Daglicht helpt niet alleen vitamine D aanmaken, maar onderdrukt ook de productie van het slaaphormoon melatonine. Najaarsdipjes zijn dus een resultaat van een vicieuze cirkel. Door het slechte weer buiten blijven we meer binnen, waardoor we nog minder daglicht krijgen en dus minder energie hebben. Beschouw elk straaltje zonlicht dus als een cadeau met een grote rode strik!

 

Blijf bewegen

Een van de meest efficiënte manieren om een herfstdip te voorkomen, is door regelmatig een actieve zweetsessie op je planning te zetten. We weten de wind, regen en lagere temperaturen allesbehalve een ideale combinatie zijn om je huis uit te komen. Toch is het voor lichaam en geest heel belangrijk om te blijven bewegen. Of je nu intensief sport of je beperkt tot een minder intensieve wandeling of fietsrit. Elke vorm van beweging is goed. Naar aanleiding van wat we hierboven al zeiden, kan je dus twee vliegen in een klap verslaan door buiten te sporten. Ontdek hier sportapps dat wij aanbevelen.

 

Organiseer regelmatig een datenight

Als je toch besluit om binnen te blijven, kan je er ook meteen een datenight van maken. Neem samen een bad, organiseer een filmavond of verwen elkaar eens goed met een uitgebreider thuisdiner. Nog op zoek naar een beklijvende serie of meeslepend luisterboek om samen van te genieten? Bekijk dan zeker ook onze favoriete series en luistertips. Bovendien kan je het thuis nog gezelliger, romantischer en efficiënter maken met onze smarthome-tips.

 

Self care = best care

Wisselvallig weer betekent vaak ook een groter risico op verkoudheden. Voldoende ontspanning is dus een belangrijk om een herfstdip tegen te gaan. Trakteer jezelf dus af en toe op je favoriete eten, een lekker theetje of een nieuw boek, kledingstuk of ander item. Een kleine beloning gaat vaak ook je algemene motivatie ten goede.

 

Ontvlucht je herfstdip

Roadtrips, skivakantie of een weekendje weg. Het zijn allemaal efficiënte manieren om een herfstdip letterlijk en figuurlijk te ontvluchten. Zelfs door gewoon een vakantie in te plannen, kan je je vaak al beter voelen. Dan heb je alvast iets om naar uit te kijken. Met onze roadtrip apps, apps voor wintervakanties en algemene tips and tricks ben je trouwens op alles voorbereid!