Skip to main content

Mobiel gebruik buitenland

Abonnement ook geldig in EU
Binnen de EU is je abonnement overal geldig. Binnen je abonnement kun je zorgeloos internetten en bellen of sms'en. Maak je tijdens je reis binnen de EU toch kosten buiten je abonnement? Dan rekent yoin de Belgische tarieven voor bellen en internetten. Buiten de EU vallen de verbruikskosten altijd buiten je abonnement.

Wat gebeurt er als mijn abonnement opraakt in een EU-land?
Stel je hebt 20 belminuten over in je abonnement en je belt vanuit Duitsland 25 minuten naar een Belgisch telefoonnummer. De vijf minuten die buiten je abonnement vallen, verrekent yoin op basis van het buitenbundeltarief. Die is net hetzelfde als in België. De datalimiet is van toepassing in de EU.

Tarief
Bellen (per seconde)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per seconde)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel
Gebruik binnen de EU

In welk EU-land je je ook bevindt: bel of sms je naar Belgische telefoonnummers (geen servicenummers) dan gaat dat vanuit je abonnement. Het werkt anders als je vanuit België naar een nummer in het buitenland belt of sms't. Want dat zijn altijd aparte kosten.

Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.

Gebruik buiten de EU

Zoneverdeling
Buiten de EU valt bellen, sms'en en internetten altijd buiten het abonnement. Wil je weten in welke zone een land valt? Bekijk dan hier de zoneverdeling.

Stel een limiet in
Check vervolgens de pagina met actuele tarieven om te zien wat je betaalt voor bellen, gebeld worden, sms'en en dataverbruik. Vermijd onverwachte hoge kosten en stel in MyYoin een limiet in voor internetten buiten de EU. Je kunt datagebruik ook helemaal uitschakelen.

Buitenland roaming

Tips om onverwachte kosten in het buitenland te vermijden
Wil je extra kosten buiten je abonnement in het buitenland voorkomen? Stel in MyYoin een limiet in voor internetten buiten de EU of schakel deze optie volledig uit. Voor alle yoin klanten staat deze optie standaard al uit. Een volledige blokkade voor verkeer buiten België is ook mogelijk.

Lees hier nog meer tips voor mobiel gebruik op vakantie.

Sms-melding bij oplopende kosten in de EU
Zodra binnen de EU de datakosten buiten je abonnement oplopen tot €60,50, ontvang je automatisch een melding per sms. Dan wordt ook de verbinding geblokkeerd. Om weer te kunnen internetten volg je de instructies in het bericht. Bedenk wel dat de kosten buiten je abonnement dan natuurlijk nog verder oplopen. In MyYoin of met de MyYoin-app houd je grip op jouw daadwerkelijke verbruik. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag
 • Wat zijn de kosten voor internet in de EU?

  De regels zijn hetzelfde als in België, de min/sms/MB's gaan van je abonnement af. Kosten buiten het abonnement in EU zijn gelijk aan de kosten buiten het abonnement in België.

  Klik hier voor meer informatie.

   

 • Welke GSM-abonnementen heeft yoin?

  Wij hebben verschillende abonnementen, zowel bel/sms en internet. Bekijk onze GSM-abonnement promo's.

   

 • Van welk netwerk maakt yoin gebruik?

  Wij maken gebruik van het premium Proximus-netwerk. Het Proximus-netwerk is uitgeroepen tot het beste en snelste mobiele netwerk van België. Dus reken maar op goed bereik. Met 4G is de maximale downloadsnelheid 900 Mbit/s en de uploadsnelheid 900 Mbit/s, dat is veel sneller dan bij de meeste andere providers. Gemiddeld kan je echter rekenen op een downloadsnelheid van 75 Mbit/s en een uploadsnelheid van 26,3 Mbit/s.

  Landelijke dekking
  Proximus heeft in België 99% 4G-dekking. Met Proximus ben je overal en altijd verbonden. Zelfs waar je het niet verwacht! Vul je postcode in op de dekkingskaart om het bereik in jouw regio te checken.

 • Hoe werkt het aanvragen van nummerbehoud?

  Overstappen van je huidige provider naar yoin gaat heel eenvoudig via de bestelpagina op onze website. Ook het behouden van je huidige mobiele nummer is gratis mogelijk. Geef tijdens het bestelproces aan dat je jouw huidige telefoonnummer wilt behouden. Dan zorgen wij ervoor dat de huidige aansluiting kosteloos wordt opgezegd en wordt overgezet naar yoin.

  ZO WERKT HET

  Stap 1: Check je opzegtermijn: ben je buiten je initiële contractperiode, dan is overstappen gratis. Binnen de initiële contractperiode kan je huidige provider je de resterende contracttermijnen aanrekenen.

  Stap 2: Kies een van de GSM-abonnementen of stel je abonnement zelf samen. Plaats je bestelling en geef aan of je je huidige telefoonnummer gratis wil meenemen. In dat geval regelt yoin de overstap voor jou.

  Stap 3: Gratis nummerbehoud, je krijgt van ons een bevestigingsmail van je bestelling. De simkaart sturen we binnen drie werkdagen naar je thuisadres.