Skip to main content

De beste muziekapps van 2023

Ben jij verslaafd aan muziek in je oren? Vind je het oorverdovend stil als er geen muziek speelt of heb je muziek nodig om je te kunnen concentreren? Dan zijn deze tips echt iets voor jou! Vind hier onze top 5 van de beste muziek-apps voor on the road. Ontdek ook tips dat je nog niet wist.

 

Top vijf beste muziek apps 2023

Spotify

Tegenwoordig zijn er zoveel muziekstreamingapps waardoor je moeilijk kan kiezen. Een luxeprobleem dus, maar niet iets dat we bij yoin niet aankunnen. Als we kijken naar de Apple-gebruikers zien we een groot aantal dat Apple music gebruiken. Bij Android is dit voornamelijk Spotify.

 

Spotify is heel goed in het matchen van muziek met je humeur, het juiste moment, het juiste genre. Je kan muziekcollecties van vrienden beluisteren, podcasts en artiesten volgen en op maat gemaakte radiozenders liken. Er worden zelfs playlists speciaal voor jou gemaakt.

 

Spotify is de meest gebruikte muziek streamingdienst van het moment met meer dan twintig miljoen betalende gebruikers.

 

Tips voor leuke extra’s in Spotify:

  1. Verminder je datagebruik Muziekapps kunnen serieus wat data opslurpen. Heb je geen grote databundel? Bespaar dan door de kwaliteit van het streamen te verlagen. Ga naar de instellingen van Spotify, selecteer “Streaming quality” en zet dit op “automatic”. Zet hier vervolgens de download kwaliteit op “Extreme” en schakel de “Download using cellular”-optie uit.
  2. Verbeter de geluidskwaliteit Ga hiervoor naar je voorkeuren, klik op de “Music quality” sectie, schakel de “High-quality streaming”-optie in.
  3. Gebruik de privémodus Schakel de privé-modus in om ongegeneerd muziek te luisteren: Klik op het icoontje in de rechterbovenhoek in Spotify, selecteer “Private Session”. Als het goed is zie je nu een slotje staan. Dit betekent dat de privé-modus is geactiveerd.
  4. Zet je playlists in een mapje Keep it clean en sorteer al je playlists in mapjes: Ga naar “File” en kies “New playlist folder”

Tidal

Productiemaatschappijen maken veel inkomsten door het verkopen van muziek, maar artiesten zijn heel afhankelijk van concerten. Om dit probleem aan te pakken hebben een groep artiesten zelf een een muziekdienst opgestart. Jay-Z, Daft Punk, Jack White en Beyoncé. Een unieke functie van Tidal is het volgen van de live concerten in hoge kwaliteit.

 

Apple Music

De waardige tegenstander van Spotify: Apple Music. Net zoals in Spotify heeft de app ook een functie “For you”, waarin muzieksuggesties worden aangereikt zodat je nieuwe muziek kan ontdekken. Hiernaast is er ook een radiozender “Beats1” waarop muziek wordt geselecteerd door dj’s en uiteraard ook Siri die je vragen beantwoordt.

 

Soundcloud

The place to be voor originele nummers in plaats van de Top-hits lijsten. Je kan er ook je favoriete artiesten, labels en vrienden volgen. Als leuk extraatje kan je hier ook je eigen muziek toevoegen. Ontdek Soundcloud.

 

YouTube Music

Iets waar velen op hebben gewacht: de Youtube Music app. De app geeft je toegang tot meer dan dertig miljoen muziekvideo’s. Er wordt automatisch een non-stop station voor je gemaakt, persoonlijk en gebaseerd op je keuzes. Je kan originele nummers, remixen, covers, albums en klassieke opnames beluisteren op de app.