Skip to main content

Tips om mobiele data te besparen op je smartphone

Ben je op zoek naar een manier om mobiele data te besparen, zodat je langer kan genieten van muziek, video's of het scrollen door je Instagram feed? In deze blog delen we een aantal handige tips om het dataverbruik op je telefoon te verminderen. 

 

Tip 1: Schakel de datalimiet in

Bij yoin kan je gebruikmaken van een datalimiet. Zo blijf je zelf baas over je internetverbruik en wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd als je de volledige databundel hebt verbruikt. 

 

Tip 2: Gebruik wifi in plaats van data om het dataverbruik te verminderen

Ben je thuis, bij vrienden of op kantoor? Maak dan gebruik van wifi. Zo beperk je je dataverbruik. Vergeet dus niet om je telefoon zo in te stellen dat die automatisch verbinding maakt met bekende wifinetwerken. Uiteraard moet je de eerste keer wel het wachtwoord invoeren om verbinding te kunnen maken. 

 

Tip 3: Schakel wifi-assistentie op je smartphone uit om minder data te verbruiken

Met wifi-assistentie schakelt je smartphone automatisch over op 3G, 4G of 5G als het draadloze netwerk traag is. Hierdoor heb je steeds een snelle internetverbinding tot je beschikking, maar je verbruikt wel meer data. Schakel dit dus gewoon even uit als je het niet echt nodig hebt! 

 

Tip 4: Zorg dat de ‘Cloud’ je databundel niet opslokt

Met de iCloud Drive of Samsung Cloud kan je een back-up maken van gegevens op je telefoon. Maar als je niet uitkijkt, dan worden grote bestanden die een flinke hap nemen uit je databundel automatisch gesynchroniseerd. Stel je smartphone dus zo in dat alleen bestanden worden gesynchroniseerd als je telefoon is verbonden met wifi. Zo verbruik je minder mobiele data. 

 

Tip 5: Zet je data-spaarstand aan

Video’s streamen is één van de grootste dataverbruikers op je smartphone. Dit kost je gemiddeld 2,5 megabyte per minuut. Muziek beluisteren verbruikt ook 2 megabyte per minuut. Doe dit daarom zoveel mogelijk in een omgeving waar je een wifiverbinding hebt. Kies er ook voor om video’s te streamen in een lagere resolutie om het dataverbruik te beperken. 

 

Tip 6: Zet automatische updates van je smartphone uit

Automatische app-updates zijn handig, maar ze kunnen ook veel data verbruiken. Zet deze functie daarom uit en update je apps handmatig via wifi. 

 

Tip 7: Schakel apps uit die je niet vaak gebruikt om minder data te verbruiken

Check even welke apps je niet zo vaak gebruikt om ze vervolgens via ‘Instellingen’ uit te vinken. Het scheelt je een hoop dataverbruik. Handig wanneer je ergens op stap bent en je batterij een volledig dag moet meegaan… Een whatsappje sturen kost je gelukkig maar 0,01 MB. WhatsApp heb je sowieso nodig als je iemand kwijtraakt. Vaak stuur je diegene ook een foto van de locatie. Dat kost je 1 MB.

 

Een passende databundel voor een scherpe prijs

Of je nu veel of weinig data verbruikt, bij yoin vind je een passende databundel aan de beste prijs!