Skip to main content

De zes beste halloween-apps

Halloween is upon us 🎃 BOE! Ben je al bang? Heerlijk toch, je vrienden en familie eens goed laten schrikken met een eng masker of de klassieke jump scare! Zelfs daar kan je smartphone je tegenwoordig een aardig handje bij helpen. We zetten voor jou zes halloween-apps op een rij waarmee je van jezelf of iemand anders een echte angsthaas maakt. Eerder op zoek naar halloweenfilms? Lees dan zeker ook onze blog over de beste horrorfilms voor de maand oktober!

 

Halloweenprank-apps

Scary Prank(s)

Geen enkele lijst van halloween-apps zou compleet zijn zonder enkele prank-apps uit de klassieke trukendoos. Scary Prank (iOS) en Scary Pranks (Android) hebben niet alleen een gelijkaardige naam, ze werken in essentie ook volgens hetzelfde principe.

 

De speler focust zich eerst op een puzzel, quiz of foto. Hoe verder het spel vordert, hoe aandachtiger je bent en dan … komt er plots een enge afbeelding, en een verschrikkelijke schreeuw die door merg en been gaat. En het beste van al? De frontcamera van je smartphone filmt je gezicht gedurende het hele spel en vereeuwigt zo je reactie. Ideaal om ook na Halloween nog eens te beleven.

 

The Walking Dead: Dead Yourself

Je vrienden of familie trakteren op een (onaangename) verrassing? Neem een foto van hen via deze app en jaag hen vervolgens de stuipen op het lijf met hun verrotte zombiegezicht. The Walking Dead: Dead Yourself is een officiële app van de immens populaire en gelijknamige horrorserie, die je alle tools geeft om je vrienden om te toveren tot een horde lelijke zombies. Ideaal dus om een paar huiveringwekkende of hilarische halloweenportretten te maken!

 

Beschikbaar op: Android

 

Sociale halloween-apps en -games

The Walking Dead by Telltale Games

Als we over halloween-apps praten, moeten we het naast prank-apps zeker ook over horrorgames hebben. In The Walking Dead by Telltale Games zit jij aan de knoppen van het meeslepende verhaal van een groep mensen die een postapocalyptische zombie-uitbraak in Amerika probeert te overleven. Je beslissingen hebben een rechtstreekse invloed op wie sterft en wie overleeft. Een geweldige manier om een paar uur te vullen met Halloween.

 

Beschikbaar op: iOS

 

Pumpkin 3D

Wie zegt dat alle halloween-apps scary moeten zijn? Pumpkin 3D is een halloween-app waarmee je je artistieke skills kan botvieren. Via de app kan je digitaal pompoenen uithollen en vormgeven. Je kan zelfs een ruimte invullen met je favoriete halloweenitems. Ideaal voor als je geen tijd, ruimte of geduld hebt om een echte pompoen onder handen te nemen.

 

Beschikbaar op: iOS

 

Dead by Daylight

Achternagezeten worden door je favoriete halloweenpersonages of zelf even in de huid van de killer kruipen? Dat doe je door Dead by Daylight te spelen. In dit spel zijn er steeds vier vluchters die proberen te overleven en een killer die hen te pakken wil krijgen. Dead by Daylight haalt veel inspiratie bij de cult classic slasherfilms, waardoor de killers telkens de gedaante aannemen van bekende fictieve seriemoordenaars als Michael Myers (Halloween), Ghost Face (Scream) of Freddy Krueger (Nightmare on Elm Street).

 

Beschikbaar op: iOS & Android

 

Eerder op zoek naar tips of manieren om je huis juist gezelliger in plaats van enger te maken dit najaar? Neem dan zeker ook een kijkje op onze smarthomeblog!

 

Time to get spooky! 👻