Skip to main content

Onmisbare apps voor ouders

Een leven zonder apps kan je je bijna niet meer inbeelden. Toch doen we nog veel zaken op de ouderwetse manier. Vaak is dit omdat we niet weten dat er een app voor bestaat. Een app voor jullie gezamenlijke weekplanning, een app ter inspiratie voor leuke activiteiten met het gezin of een EHBO app. Je kan het niet bedenken of het bestaat.

 

Familieplanning apps

Het kan er chaotisch aan toe gaan. Elke week naar de voetbal en de muziekschool, boodschappen doen, oppas regelen en gezellige familie weekends inplannen. Gelukkig bestaan er apps om hiervan een overzicht te bewaren. De tijden van de planning schrijven op je ijskast elke week is voorbij!

 

In de app Cozi kan iedereen van het gezin de kalender bekijken en bewerken. Extra’s dat de app aanbiedt zijn een boodschappenlijst, tracken van schoolevents en het toewijzen van klusjes.

 

De app Google Calender is je waarschijnlijk al bekend. Een hele overzichtelijke en mooie agenda app waarin je jouw en jullie agenda beheert. Voeg ook herinneringen en taken toe. Plus, afspraken die je inplant vanuit je e-mail worden hier automatisch aan toegevoegd.

 

Deze app heeft dezelfde functies als bovenstaande, maar is minimalistischer. Klender gaat voor een simplistische look en duidelijke structuur.

 

Need a babysitter?

Dan komt de BSIT app als geroepen! Met deze app heb je overzicht over babysitters in de buurt die zijn aangeraden door vrienden en buren. Hierdoor heb je toch al een vertrouwd gevoel bij de oppas vanaf het begin en kunnen jullie zorgeloos genieten van jullie datenight.

 

Boodschappen plannen

Met deze apps kan je elke week gemakkelijk een boodschappenlijstje maken. Anylist, Bring en Remember the milk. Heb je liever dat je boodschappen voor je worden klaargezet om af te halen of thuis worden afgeleverd? Download dan de app van één van deze supermarkten en geniet van dan uurtje vrije tijd extra.

 

Klusjes zijn leuk?

Met de Ourhome app hou je op een leuke manier alle taken bij. Je kan taken toewijzen met deadlines en rewards. Zodra een taak voltooid is kan je deze keuren en een beloning geven. Net alsof het een spelletje is! In it to win it!

 

Bescherm je kinderen at all times

Bescherm je kinderen door hun activiteit te tracken, tijdslimieten in te stellen, apps en content te filteren met de Qustodio App en de Family Link app. Met de apps kan je ook je GSM en die van je gezin lokaliseren.

 

Heb je enkel een app nodig dat de locatie bijhoudt en niet al die extra trilala? Dan spreken we over de Find my phone apps. Handig om je toestel terug te vinden, maar ook om elkaar terug te vinden.

 

Een helpende hand

Je kind valt en schreeuwt het uit van de pijn, wat nu? De EHBO app heeft altijd instructies bij de hand, de snelste route naar het ziekenhuis en het noodnummer 112. Dus met deze app is er geen reden tot paniek.