Skip to main content

Wij installeren je Internet Thuis

Ben jij op zoek naar een goedkoop en kwaliteitsvol internetabonnement? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het enige wat jij hoeft te doen is online bestellen en wij zorgen voor de rest. Bij het bestelproces controleren we de installatiemogelijkheden op je adres. Zo kun jij dan de installatie kiezen (indien mogelijk) die het beste bij jou past. Als je voor Glasvezel Internet van yoin kiest, heb je geen installatiekosten (t.w.v. € 100). De monteur komt dan gratis bij je langs! 

 

We willen niet dat je voor verrassingen komt te staan. Daarom vertellen we je wat je kunt doen en mag verwachten voor en tijdens de afspraak voor de installatie.

 

PS: We maken gebruik van het netwerk van Proximus. De installatie wordt dus verzorgd door een technieker van Proximus.

Hoe verloopt de installatie?

 1. Jij kiest een datum   
  Tijdens het bestelproces kies je de datum waarop de technieker mag langskomen voor de installatie. Wij kiezen vervolgens de beste beschikbare optie op basis van jouw voorkeur van de klant. We bevestigen je afspraak per e-mail.
 2. We verwittigen je op voorhand 
  De dag van de installatie belt de technieker van Proximus je een halfuur voor hij langskomt op. Zo hoef je niet de hele dag thuis te wachten.
 3. De installatie 
  De technieker installeert het nodige, sluit je laptop en/of smartphone aan en analyseert je wifinetwerk.
 4. Surfen maar! 
  Je bent helemaal klaar om je favoriete serie te streamen, online te gamen met je vrienden of op het web te surfen.
Internet Thuis installatie

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag
 • Hoe maak je een afspraak voor de installatie van vast internet?

  Eens je ervoor kiest om Internet Thuis bij yoin te nemen, krijg je meteen ook de mogelijkheid om een afspraak in te plannen voor de installatie. Vervolgens ontvang je via e-mail een bevestiging van je afspraak. Die vind je ook terug in je MyYoin-account.

  Twee dagen voor de installatie ontvang je een sms ter herinnering. Op de dag dat de installatie plaatsvindt, belt de technieker zo’n 30 minuten op voorhand om je te verwittigen dat hij of zij eraan komt.

 • Hoe verloopt de installatie bij je thuis?

  Ongeveer 30 minuten voor de technieker aankomt zal hij of zij je even opbellen. Eens aangekomen zal de technieker volgende zaken voor je in orde brengen:

  • Hardware en modem installeren.
  • Plaatsen van de kabels (maximaal 20 meter). Indien nodig zal de installateur ook een gaatje in de muur boren om de kabel te kunnen aansluiten. Al aanwezige kabels worden nagekeken.
  • Wifi-ontvangst checken.

  Als er nog andere werken dienen te gebeuren (zoals bijvoorbeeld graafwerken aan de oprit) zal dit eerst met de installateur besproken worden. Dit maakt namelijk geen deel uit van de standaardprocedure.

  Eens alles in orde is, zal er de volgende 10 dagen automatisch gemonitord worden. We testen dan of je aan een optimale snelheid kan surfen. Na tien dagen mag je er zeker van zijn dat je van een optimale surfsnelheid geniet. Om je te kunnen garanderen dat dit zo blijft, zal dit automatisch elke 14 dagen gecontroleerd worden. Wees gerust, je zal hier niets van merken en je kan gewoon blijven gebruikmaken van het internet bij je thuis.

 • Wordt de modem bij installatie meegeleverd en is die inbegrepen in de kostprijs?

  Tweemaal ja! De modem wordt meegeleverd en zit vervat in de installatieprijs. Geen extra meerkosten dus.

 • Hoe bereid ik me voor op de installatie?

  Zorg ervoor dat je weet waar de ingangskabel je huis binnenkomt. Dit kan bijvoorbeeld via de kelder, garage of huiskamer. Deze ruimte moet toegankelijk zijn voor de technieker.

  De modem kan best zo dicht mogelijk bij dit punt en bij een stopcontact geïnstalleerd worden. De technieker controleert de bekabeling en kijkt wat er nodig is. Als er nieuwe kabels gelegd moeten worden kan dit gratis tot een lengte van 20 meter en als er niet door het plafond of vloer geboord moet worden.

  Zorg ervoor dat jij je laptop en GSM bij de hand hebt op de dag van de installatie. De technieker kan zo de internetaansluiting en -snelheid testen.

  Als je in een appartement woont, is het belangrijk dat je de syndicus op voorhand informeert over je installatie. Hij/zij kan je daarmee verder helpen. Bij een nieuwbouw of een renovatie is het aangeraden om een wachtbuis te plaatsen.