Skip to main content

Zo verbeter je de wifisnelheid thuis of op kot

Midden in je online gamingsessie je connectie verliezen of je favoriete films en muziek niet kunnen streamen door een slechte wifiverbinding, het zorgt voor frustraties. Om dat te voorkomen, geven we je daarom enkele tips die je wifisignaal helpen te optimaliseren. Zo kan je altijd zorgeloos en ongestoord gamen, streamen en muziek beluisteren.

 

Zet je router op de juiste plek

De positie van je modem en router heeft uiteraard een belangrijke impact op de sterkte van je wifiverbinding. Misschien is de afstand bijvoorbeeld te groot of moet het signaal door te veel muren waardoor het afzwakt. De ideale plek bepaal je aan de hand van storingsbronnen en dempende objecten.

 

Storingsbronnen

Plaats je modem of router niet in de buurt van draadloze apparatuur. Vaste telefoons, draadloze lichtschakelaars en babyfoons kunnen het wifisignaal verstoren, met een lagere snelheid en een instabiele verbinding als logisch gevolg.

 

Dempende objecten

Grote metalen objecten, gesloten ruimtes of vochtige muren zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende dempende objecten die de wifisnelheid vertragen. De boodschap is dus om die zoveel mogelijk te vermijden wanneer je het ideale plekje zoekt voor je modem of router.

 

“Heb je het toestel al eens uit- en aangezet?”

De tried and tested-methode van herstarten. Wees eerlijk, hoe vaak heb je in je leven al iets kunnen oplossen door je toestel gewoon uit en opnieuw aan te zetten? Dus: Trek de stekker van je modem of router eruit, wacht minstens tien seconden, steek de stekker terug in en wacht tot het toestel weer is opgestart.

 

Verander van GHz-band

De meeste moderne routers zijn dual-band met een 2,4GHz- en 5GHz-frequentie. Een hogere frequentie betekent meer snelheid maar heeft vaak een minder goed bereik. Daarbovenop werken niet alle apparaten op 5GHz. Nog een belangrijke factor voor gebouwen met een gemeenschappelijk wifinetwerk, is hoe druk bezet de banden zijn. Is de ene druk bezet, kan je eens proberen of de andere band niet beter werkt.

 

Plaats een wifiversterker

Zelfs als je hemel en aarde beweegt om je modem of router op de beste plek te zetten, heeft elk huis wel plekken waar het wifisignaal zwakker is. Je kan natuurlijk moeilijk je hele huis beginnen verbouwen omdat je een optimale verbinding wilt. Daarom zijn wifiversterkers vaak een interessante en eenvoudige investering. 

 

Schakel (tijdelijk) de hulp in van je mobiele data

Ben je ten einde raad en kun je geen oplossing vinden voor je wifiverbinding, dan kun je (in geval van nood) uiteraard nog steeds terugvallen op je mobiele data door een mobiele hotspot aan te maken. Daarom bieden we bij yoin altijd top deals aan met veel mobiele data op het beste netwerk, en dat ook nog eens voor de beste prijs. En die is nu zelfs nóg beter dankzij onze promo!

 

Waarom nog twijfelen? Stap nu gemakkelijk en goedkoop over!