Skip to main content

Vijf beste laadpaal apps

Koop je een elektrische wagen, dan ga je ongetwijfeld meteen op zoek naar de beste laadpaal apps. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dat begrijpen we, ze poppen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Onderstaande apps zullen je onder meer helpen om beschikbare laadpunten te vinden, de laadsnelheid en de kostprijs van een laadbeurt in te schatten.

 

Installeer de app van je elektrische wagen

Installeer eerst de app van je eigen elektrische voertuig. Doorgaans helpen deze apps je om je route te plannen en om laadsessies op te starten en te stoppen. Vaak kan je er ook je auto mee voorverwarmen, wat in de winter een leuk extraatje is. Rijd je met een Tesla, dan kan je met de Tesla-app vanop afstand ook je auto ontgrendelen of toeteren, zodat je meteen je auto terugvindt. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in een parkeergarage.

 

Chargemap

Chargemap is de perfect metgezel als het gaat om het vinden van laadpalen en het plannen van uitgebreide ritten met je elektrische auto. Met Chargemap heb je de mogelijkheid om je eigen elektrische voertuig toe te voegen aan de app. Hiermee kun je gedetailleerde routes plannen en aangeven of je tolwegen wilt vermijden, wat je maximale snelheid is, en zelfs met welk batterijpercentage je op je eindbestemming wilt arriveren. De grootste toegevoegde waarde van de app is de online community die erachter schuilt. Zo voegen duizenden leden dagelijks nieuwe oplaadstations toe, delen foto's, schrijven beoordelingen en verstrekken andere nuttige informatie.

 

Shell Recharge

Shell is één van de belangrijkste partners in Europa voor het uitbouwen van elektrische oplaadpunten. Met de Shell Recharge app kan je de locaties en live beschikbaarheid van meer dan 200.000 openbare laadpalen bekijken. Geef even aan met welke auto jij rijdt en welke stekker je gebruikt en de app toont vervolgens meteen welke laadpalen voor jou een goede match zouden zijn.

 

A Better Routeplanner

Heb je een langere rit voor de boeg en geen zin om onderweg telkens hopeloos te moeten zoeken naar een beschikbaar en compatibel laadstation? Dan is A Better Routeplanner echt een aanrader. Met deze app kan je vooraf je route uitstippelen en laadstops inplannen. De app berekent voor jou de reistijd, de laadtijd en waar je onderweg het best stopt.

 

Fastned

Moet het laden even snel gaan? Installeer dan de Fastned app. De snellaadstations van Fastned vind je vaak terug langs de snelweg en in 20 minuten tijd is je auto opnieuw volledig opgeladen. Handig dus voor als je even wat minder tijd hebt.

 

Met deze vijf laadpaal apps kom je ongetwijfeld al een heel eind. En met yoin als provider, heb je altijd en overal toegang tot deze apps, waar je ook bent. Pak dus je smartphone en experimenteer even met deze apps. Op naar een groene toekomst!