Skip to main content

Top bestemmingen zonder roamingkosten

Heerlijk genieten in een paradijselijke setting aan het strand of de bergen intrekken voor een adembenemend uitzicht. Ongetwijfeld kijk je nu al uit naar je volgende reisbestemming en is de gedachte eraan voor jou al voldoende om helemaal weg te dromen. Als je er dan zo lang naar hebt uitgekeken en het uiteindelijk zover is om op pad te gaan, dan deel je natuurlijk graag ook wat foto’s of ervaringen met het thuisfront. Binnen de EU kost je dat geen cent extra, aangezien roamingkosten sinds 2017 zijn afgeschaft. Maar wist je dat er ook heel leuke reisbestemmingen buiten de EU zijn waar er geen extra roamingkosten worden aangerekend en je dus aan dezelfde tarieven sms’t, belt of surft als in België? We zetten er vijf voor jou op een rij.

 

Noorwegen

Hou je van natuur, dan is Noorwegen een waar paradijs. Hoge bergen, gletsjers, diepblauwe fjorden, unieke uitkijkpunten en landschappen waarvan je dacht dat ze niet in het echt bestonden. Dat is Noorwegen. Je kan er dagen door de ongerepte natuur wandelen zonder een levende ziel tegen te komen. Tegelijk zijn er in Noorwegen ook heel wat pittoreske en gezellige stadjes waar een stukje verse zalm nooit veraf is. Puur genieten!
 
 

Ijsland

Wil je even naar een andere wereld, die slechts op 3 uur vliegen van Brussel verwijderd is? Dan is IJsland misschien wel iets voor jou. IJsland is het land van vuur en ijs. Je vindt er smeulende vulkanen, prachtige watervallen, spuitende geisers en de magie van het Noorderlicht. De uitgestrekte landschappen zullen je ongetwijfeld betoveren. 
 
 

Verenigd Koninkrijk

Sinds de Brexit behoort het Verenigd Koninkrijk niet langer tot de EU. Gelukkig kan je nog steeds een selfie scoren voor de Big Ben of het London Eye en die leuke foto’s zonder extra roamingkosten whatsappen naar je vrienden en familie. Vergeet alleen niet om een geldig paspoort aan te vragen, want met je ID alleen kom je er niet in.
 
 

Frans-Guyana

In Zuid-Amerika ligt een heel klein stukje Frankrijk. Frans-Guyana maakt deel uit van Frankrijk, maar lijkt er in de verste verte niet op. Wie houdt van ongerepte natuur, jungle en tropische stranden komt hier zeker aan zijn trekken. Ben je op zoek naar rust, dan zal je hier behalve het getjilp van de vogeltjes niet gestoord worden. 
 
 

Liechtenstein

Liechtenstein is met 160 vierkante kilometer en 35.000 inwoners niet meteen een bestemming waar je 2 weken lang kan rondstruinen. Toch loont het de moeite om er even een paar dagen voor uit te trekken. Liechtenstein ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk en is een van de kleinste landen ter wereld. Liechtenstein voelt met zijn kastelen omgeven door bergen aan als leven in een sprookje  Een aanrader en misschien wel leuk om even te vertoeven als je op doorreis bent.