Skip to main content

De populairste boeken en audioboeken van 2023

Wat is een beter moment om je in een boek te verdiepen dan de koude wintermaanden? Dichtbij de haard, gezellig onder een dekentje en met een tas warme chocolademelk in de hand, ideaal toch? Wij zetten de populairste boeken en luisterboeken van 2023 nog eens willekeurig op een rijtje.

 

Over liefde, vriendschap en geluk in “De acht bergen”

Starten doen we met “De acht bergen” van Paolo Cognetti. Net als de film won ook het boek tal van prijzen. In 2018 mocht het de “Europese Literatuurprijs” in wacht slepen en later ook nog eens de “International Dublin Literary Award”. Het boek neemt de lezer mee naar de Italiaanse Alpen. Twee jongens worden er bevriend, maar verliezen elkaar voor jaren uit het oog. Tot hun paden onverwacht opnieuw kruisen. De schrijver neemt je mee naar thema’s als liefde, vriendschap en een zoektocht naar geluk. 

De audioversie van “De acht bergen” vind je hier.

 

De internationale bestseller “Daar waar de rivierkreeften zingen”

Daar waar de rivierkreeften zingen” van Delia Owens won evengoed de “International Dublin Literary Award 2020”. Het boek volgt het leven van Kya Clarck, een meisje dat ver weg van de bewoonde wereld alleen opgroeide. Wanneer ze twee mannen uit de stad leert kennen, ontdekt ze dat er ook nog een andere wereld bestaat. Niet veel later wordt één van die mannen dood teruggevonden. En wie anders dan Kya wordt verdacht op moord? 

Ontdek ook de audioversie van “Daar waar de rivierkreeften zingen”.

 

“It ends with us” van de wereldwijde bestsellerauteur Colleen Hoover

Colleen Hoover is door velen gekend. Ze heeft momenteel zeven boeken in de bestsellerlijst van The New York Times. En dat doen niet veel mensen haar na. Al werd “It ends with us” vooral door Tiktok opgepikt. Het hoofdpersonage Lily Bloom wordt verliefd op Ryle, maar kan haar eerste liefde Atlas niet vergeten. Op het moment dat hij weer opduikt, brengt dat haar liefde met Ryle in gevaar. Het boek verkent thema’s zoals liefde, verlies en loslaten.

 

Tijd voor non-fictie met “Reserve”

Dan is het nu de beurt aan een non-fictie boek; “Reserve”. “Reserve” licht het leven van Prins Harry toe, verteld door niemand minder dan hij zelf. Het boek bevat hoofdstukken over liefde, verdriet en je vindt er tal van onthullingen in terug. Dat belooft spannend te worden. 

Wie liever luistert, kan het audioboek “Reserve” hier terugvinden.

 

De gewone woorden van Dirk De Wachter

De volgende in de lijst is eentje van Dirk De Wachter. In “Vertroostingen” onderzoekt hij hoe we troost kunnen vinden in de moeilijkste momenten uit ons leven. Het wordt vlot verteld door de psychiater-psychotherapeut. 

 

Ben je vaak onderweg en heb je dus zo goed als alle podcasts op Spotify al beluisterd? Probeer dan eens één van deze audioboeken! Via Kobo of Bol.com vind je een heel gamma aan luisterboeken. 

 

En dankzij de abonnementen van yoin krijg je zoveel data als je maar wilt voor de beste prijs. Zo kan je ook onderweg genieten van de leukste luisterboeken! Krijg je maar niet genoeg van luisterboeken? In onze blog over luisterboeken vind je nog enkele klassiekers zoals Harry Potter of The Lord Of The Rings terug. Extra luisterplezier gegarandeerd.