Skip to main content

Opvouwbare smartphones: wat heb je eraan?

Opvouwbare smartphones. Het is de nieuwste trend in smartphone-land. Maar wat zijn de voordelen er nu eigenlijk van en welke types scoren het best? We helpen je even op weg.

 

De voordelen van een opvouwbare smartphone

1. De perfecte combo tussen smartphone en tablet

Een tablet is te groot om in je broekzak te steken, maar een smartphone biedt te weinig schermruimte. Wat als we die twee nu eens kunnen combineren? Tadaa! De opvouwbare smartphone was geboren. Het grootste voordeel van dit type telefoons is dat je over een groot scherm beschikt en dat het toestel toch compact blijft. Win-win dus!

 

2. Multitasken met opvouwbare telefoon is eenvoudiger

Switchen van TikTok naar Instagram om dan even terug Google Chrome te openen om uiteindelijk even je verbruik te checken in de MyYoin-app. We switchen voortdurend van app A naar app B en dan is het vaak vervelend dat je geen 2 apps naast elkaar kan openen. Met een opvouwbare telefoon lukt dat wel, waardoor multitasken een pak eenvoudiger wordt. Je kan het vergelijken met werken op je laptop en er een externe monitor aan koppelen. Op je linkerscherm zet je even je WhatsApp open en rechts speelt er tegelijk een YouTube video af die je vrienden je hadden aangeraden. Handig!

 

3. Opvouwbare telefoons zijn minder breekbaar

Een gebroken scherm? We hebben het allemaal al wel eens een keertje meegemaakt. Opvouwbare smartphones hebben een flexibeler scherm en valt hij toch uit je handen, dan is de kans groter dat het opvouwbare toestel dichtklapt en het scherm de klap opverleeft.

 

Welke opvouwbare smartphones scoren het hoogst?

In België is het voornamelijk Samsung die met de de Samsung Galaxy Z Flip 4 en de Samsung Galaxy Z Fold 4 sterk inzet op opvouwbare smartphones. Verder heeft ook Motorola met de Moto Razr een model op de markt dat best goed scoort. Het Chinese merk Oppo is eveneens gekend om zijn opvouwbare smartphone Oppo Find N2, maar die is momenteel nog niet verkrijgbare op de Belgische markt. Al is de kans groot dat dit niet zo lang meer zal duren.