Skip to main content

Hoe verleng ik de levensduur van mijn smartphone?

 

Over de gemiddelde levensduur van een smartphone bestaat veel discussie. We kunnen stellen dat de gemiddelde levensduur ergens tussen de twee en vijf jaar ligt. Dat getal is mede te wijten aan de geforceerde gebruikstermijnen van de fabrikanten. Maar aangezien wij ook altijd mee willen met de nieuwste modellen, ook aan ons. 

 

Slijtage beperken

Uiteraard kan je slijtage aan je smartphone niet voorkomen, maar je kan het wel beperken. Maar hoe dan? 

Allereerst is het heel belangrijk om zorg te dragen voor je smartphone. Kies voor een hoesje dat goed beschermd tegen het vallen. De Otterbox Defender is hier een goed voorbeeld van. Het hoesje is gemaakt uit vier lagen stevige plastic waardoor hij je smartphone enorm goed beschermd. Daarnaast gebruik je ook best een screenprotector die de krassen tegenhoudt.  

 

Maar nog belangrijker is de batterij 

Daarnaast hebben we het over ‘het hart’ van de smartphone, namelijk de batterij. Hoe zorg je ervoor dat je batterij het de komende vijf jaar volhoudt? 

 

Opladen

Een groot aandeel gebeurt tijdens het opladen. Je laadt je batterij best niet tot 100% op. De batterij tot 0% leeg laten lopen kan ook negatieve effecten hebben voor je toestel. Door je batterijaccu steeds tussen 20 en 80 procent te houden, presteren de accu’s optimaal waardoor ze langer meegaan. Logischerwijs is het dus ook niet goed voor de batterij om gedurende de hele nacht aan de lader te hangen. Tenzij je gebruik maakt van ‘slim opladen’. Dit betekent dat het opladen tijdens de nacht gepauzeerd wordt en hervat wordt wanneer je wakker wordt. 

 

Het is ook beter om tijdens het laden geen gebruik te maken van je smartphone. Dat is dus het ideale moment op iets te eten, de afwas te doen, een wandeling te maken of een leuke film of serie te kijken op Netflix

 

Hoe spaar ik mijn batterij?

Er zijn ook enkele snelle en gemakkelijke manieren om je batterij te sparen. Je kan de helderheid van je scherm dempen. Dat verbruikt veel van je batterij en is niet altijd nodig. Daarnaast is het ook nuttig om de niet-gebruikte apps op de achtergrond te wissen. Op die manier verbruikt je batterij zijn accu enkel aan noodzakelijke apps. 

 

Fun fact: wist je dat trillende meldingen meer van je batterij verbruiken dan wanneer ze geluid maken? Dat komt doordat de trilfunctie een motor laat draaien, die op zijn beurt stroom nodig heeft en dus meer verbruikt.

 

Als telecomprovider vinden wij het bij yoin belangrijk dat iedereen goed omgaat met zijn smartphone. En de allerbeste manier om goed met je smartphone om te gaan, is door een GSM-abonnement bij yoin te nemen. 

Hopelijk gaat je smartphone via deze tips nog enkele jaren mee! Nog meer tips en tricks nodig? Lees ze in onze blog.