Skip to main content

Vijf onmisbare apps bij het boeken van een last minute reis

Een last minute reis heeft altijd iets spannends. Het spontane avontuur en de adrenaline van het onbekende zorgen voor een ervaring die je altijd zal bijblijven. Anderzijds kan het vinden en boeken van de perfecte last minute reis een uitdaging zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat apps die je kunnen helpen bij het plannen ervan. In deze blog zetten we vijf handige apps op een rijtje die je kunnen helpen bij het boeken en organiseren van je last minute droomreis.

 

1. Skyscanner - je vliegticketspecialist

Skyscanner is je ultieme metgezel als het gaat om het vinden van betaalbare last minute vliegtickets. De app biedt een krachtige zoekfunctie waarmee je eenvoudig de beste deals kunt ontdekken, ongeacht je bestemming. Bovendien kan je prijsmeldingen instellen, zodat je direct op de hoogte wordt gebracht van prijswijzigingen voor je gewenste route. We raden aan om je reis in incognito modus te zoeken op hun website om prijsveranderingen te vermijden – ook al beweert SkyScanner zelf dat zij geen vluchtprijzen wijzigen.

 

2. Hopper - slim plannen, slim besparen

Een tweede app voor het zoeken en boeken van vluchten is Hopper. Hopper is een slimme app die gebruikmaakt van geavanceerde technologie om je te helpen de beste vliegdeals te vinden. De app voorspelt wanneer de ticketprijzen waarschijnlijk zullen stijgen of dalen en geeft je advies over het ideale moment om te boeken. Dankzij Hopper kun je slim plannen en flink besparen op je last minute reis. Je kan er naast vliegtuigtickets ook terecht voor het boeken van hotels, vakantiehuizen en huurwagens.

 

3. TUI – de beste last minute reisdeals

TUI is dé nummer 1 voor de beste last minute reisdeals. Met de TUI-app kun je eenvoudig door beschikbare bestemmingen bladeren, de scherpste kortingen spotten en je last minute avontuur plannen. Na het boeken van je reis vind je ook alle documenten terug in de TUI-app: van boardingpass tot vluchttijden en een duidelijk reisschema.

 

4. PackPoint - je persoonlijke paklijst

Een goede reis begint met een goed ingepakte koffer. PackPoint is een handige app die je helpt bij het samenstellen van je inpaklijst op basis van je bestemming, reisduur en geplande activiteiten. Hierdoor vergeet je nooit meer je tandenborstel of haardroger en ben je helemaal klaar om er last minute op uit te trekken.

 

5. SayHi – je digitale woordenboek

Last minute geboekt? Dan heb je uiteraard geen tijd meer om je de basiswoordenschat van deze taal eigen te maken tegen je vertrek. No worries, hier komt SayHi to the rescue. SayHi Vertalen is dé app voor reizigers die in realtime willen communiceren in meer dan 100 talen. Of je nu tekst typt, spreekt of zelfs tekent, deze app vertaalt moeiteloos wat je wil zeggen. Zo kan jij met één druk op de knop aan de Spaanse ober vragen “Para mí, una copa de vino blanco, por favor.”

 

Met deze vijf handige apps op je smartphone ben je klaar om de wereld last minute te verkennen. Waar wacht je nog op? Pak je koffers, open een van deze apps en laat het avontuur beginnen! Lees hier wat je moet weten over het verbruik van mobiele data in het buitenland.