Skip to main content

Vijf films om naar uit te kijken op het filmfestival van Cannes

Het Filmfestival van Cannes is van start gegaan en bij yoin zitten we op de eerste rij voor de release van heel wat gloednieuwe topfilms. We hebben alvast vijf favorieten voor jou geselecteerd waar we echt naar uitkijken:

 

Asteroid City

In ‘Asteroid City’ neemt regisseur Wes Anderson je mee naar een astronomische conventie midden in de woestijn in de jaren ‘50. Wanneer buitenaardse wezens plots hun opwachting maken, wordt het leven van de dorpsbewoners volledig dooreengeschud. Deze sciencefictionfilm met een absolute topcast - Margot Robbie, Scarlett Johansson en Tilda Swinton maken hun opwachting - is gek en geniaal tegelijkertijd. Asteroid City verschijnt op 23 juni in de bioscoop.

 

Indiana Jones and the Dial of Destiny

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' is het vijfde en laatste avontuur van deze filmreeks. Harrison Ford kruipt nog een laatste keer in de huid van archeoloog Indiana Jones en onderneemt een gevaarlijke missie om een mysterieuze wijzerplaat te vinden die de geschiedenis volledig kan veranderen. Het wordt een adembenemende reis vol spanning en sensatie waarbij je ongetwijfeld op het puntje van je stoel zal zitten. De nieuwste Indiana Jones verschijnt op 28 juni in de zalen.

 

The New Boy

'The New Boy' is het verhaal van een negenjarige aboriginal weesjongen die in het holst van de nacht aankomt in een afgelegen klooster in Australië. Dat klooster wordt geleid door een afvallige non die gespeeld wordt door Cate Blanchett. Wat volgt is een pakkend verhaal waarin thema’s als kolonialisme, spiritualiteit en de drang om te overleven de overhand nemen.

 

Strange Way of Life

Filmregisseur Pedro Almódovar brengt met ‘Strange Way of Life’ een kortfilm in westernsfeer van amper 30 minuten waarin een sheriff en een boer elkaar na 25 jaar opnieuw ontmoeten. De ontmoeting van deze 2 oude vrienden blijkt geen toeval te zijn. Almódovar belooft een interessante verkenning van de hedendaagse mannelijkheid. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat.

 

May December

Een affaire beginnen met een jongere werknemer? Dat leidt tot een schandaal die voer blijkt voor de roddelbladen en is de plotlijn van de film ‘May December’. Bijna 20 jaar nadat de affaire de krantenkoppen haalde, bereidt het stel zich voor om hun jongvolwassen kinderen naar de universiteit te sturen. Op dat moment komt een actrice - gespeeld door Natalie Portman - bij het koppel langs in de hoop deze mensen beter te begrijpen voor ze in een film over hen gaat spelen. Met een geweldige cast en een verhaallijn die je zeker zal raken, is 'May December' een film die je niet wilt missen!