Skip to main content

Maak zelf je digitale kerstkaartjes

Het is weer die tijd van het jaar. 🎅 Kerst komt eraan en daar horen natuurlijk ook kerstkaartjes bij. Of je nu gaat voor het typische gezin portret via de post, een digitaal kaartje via mail of een leuke GIF via WhatsApp. Zolang jij je maar amuseert met het maken van het kaartje en met trots een creatief en uniek kaartje kan afgeven aan je familie en vrienden. En daar kunnen wij jou bij helpen!

 

Maak een kerstkaart dat helemaal bij jou past

Als je fan bent van een kerstkaart met een foto van jou en je gezin/huisdieren/partner heb je enige voorbereiding nodig. Zorg voor een leuke omgeving en don’t forget about the details. In het bos, bij de kerstboom of misschien een throwback-foto naar de zomer? Als je geen foto wilt in je kerstkaartje, kan je de volgende stap volledig overslaan, oef!

Kerstkaart met foto

Hou je het graag minimalistische en classy? Kleding zorgt altijd voor de kers op de taart. Denk bijvoorbeeld aan kleding in herfst- en winterkleuren. Classy attributen, bestaat dat? Zoek leuke dennenappels en bladeren bij elkaar of ga helemaal voor de kerstlook met nepsneeuw, neutrale kerstballen, kaarsen en warme dekentjes. Een foute in zwartwit is ook altijd een winner!

Ben je helemaal fan van de cheesy kerstkaartjes. Zet een kerstmuts of rendieroortjes op, doe een leuke rode pyjama aan of je foute kersttrui en versier de ruimte met kleurrijke kerstballen en lichtjes. Hoe meer kerstkleuren, hoe beter! Jij gaat veel lachen tijdens het maken van de foto’s, maar de ontvangers van de kerstkaartjes ook!

Digitale kerstkaartjes maken

Nu je een goed voorbereid bent kan je aan de slag met het ontwerp van je kaartje.

 

1. Via de Bpost-app een kerstkaart maken

Via Bpost kan je je kerstkaartjes rechtstreeks bezorgen vanaf je telefoon naar hen thuis. Je hoeft dus niets meer op de bus te doen.

 1. Stel de adressen in van de ontvangers
 2. Upload je foto’s in de app en personaliseer je kaartjes
 3. Verzenden maar!

 

2. Een mooi kerstkaartje ontwerpen met Albelli

Een kerstkaartje maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest! 

 1. Selecteer je formaat
 2. Kies een template of begin vanaf 0
 3. Upload je foto’s (als je er hebt)
 4. Kies je tekst en personaliseer je kaartje
 5. Bestellen en go ho ho!

 

3. Een kerst-GIF sturen via WhatsApp

Hou je het liever gemakkelijk of ben je dit jaar té last-minute? Dan is een GIF echt iets voor jou. GIF’s zijn bewegende beelden die je via mail of een messenger app kan versturen naar elkaar. Het is heel gemakkelijk:

 1. Ga naar één van de apps: Bijvoorbeeld Gmail, WhatsApp of Messenger
 2. Selecteer het emoticon-onderdeel in je toetsenbord
 3. Zoek een GIF door het woord “Christmas” of “holidays” in te vullen
 4. Selecteer de GIF en schrijf er iets leuk bij
 5. Verstuur het naar je vrienden en familie

 

Merry Christmas & Happy Holidays van yoin!