Skip to main content

De beste weerapps

Het weer is de laatste tijd nogal onregelmatig. Wie had er nu zoveel regen verwacht in de maand mei? Moet je een paraplu meenemen of kun je juist je zonnebril opzetten? Daarom dat het handig kan zijn om een weerapp te installeren dat betrouwbaar is. Yoin heeft de zeven beste weerapps voor jou op een rijtje gezet.

 

Is er een bui op komst?

Daar weet Buienradar alles van! Het is dan ook niet zonder reden een populaire website/app. Buienradar biedt verschillende soorten radars aan, waardoor je elke vorm van regen kan zien.

 

Je kan ook een melding instellen dat de app moet geven als er een bui aan komt. Dan kun je alvast je paraplu pakken. Zo kom je dus nooit meer doorweekt aan op je afspraak.

 

Buienradar kan je downloaden op iOS en Android.

 

Buienalarm

Met de app Buienalarm weet je perfect of het in de komende twee uur gaat regenen. Je krijgt een grafiek te zien waar je in afleest hoeveel regen er gaat vallen.

 

Om te weten of het gaat regenen moet je de app zelfs niet openen. Deze app heeft namelijk een widget die je op je scherm kan plaatsen. Het is misschien niet de mooiste app, maar waarschijnlijk wel de meest functionele.

 

Buienalarm kun je downloaden op je iOS en Android.

 

Weersvoorspellingen

1. KMI

De weersvoorspellingen en neerslagmeter van KMI zijn natuurlijk het meest nauwkeurige. De app van Meteo België heeft een strak design en is gebruiksvriendelijk.

 

Het geeft weersvoorspellingen voor jouw huidige locatie maar je kan ook meerdere voorkeursplaatsen opslagen. Een extra voordeel is de voorspelling van neerslag en temperatuur voor de komende 14 dagen.

 

Je krijg een melding met dagelijkse weersvoorspellingen op het uur dat je instelt maar je kan er ook voor kiezen om een automatisch pushmelding in te stellen zodat je op de hoogte kan blijven van actuele veranderingen.

 

Zowel te downloaden voor iOS als voor Android met widget.

 

2. Weather Pro

De Duitse MeteoGroup heeft een eigen app ontwikkeld, die zeer bekend is geworden onder de weerapps. De app WeatherPro is bij velen geliefd, omdat het veel informatie over het weer biedt. Zo zie je op de voorpagina meteen een regenkaart, het huidige weer en het weer voor de komende dagen.

 

Handig is ook dat de app weerwaarschuwingen overzichtelijk weergeeft. Met de grafiekknop zie je de weerlijn voor de komende dagen. Ga je de komende dagen op reis en wil je weten hoe het weer op verschillende bestemmingen is? Dan kan je meerdere locaties opslaan. Het is zelfs mogelijk om wintersportinformatie en heatmaps op te vragen, maar daar moet je wel voor betalen.

 

Vanaf € 0,99 kun je WeatherPro downloaden voor je iPhone, iPad, Apple Watch of Android-toestel.

 

3. Weather Channel

Als je op zoek bent naar een weerapp met een mooie lay-out en betrouwbare informatie, kun je eens naar Weather Channel kijken. Deze app maakt altijd gebruik van je huidige locatie, dus je krijgt altijd het weerbericht voor jouw locatie te zien. Je bent altijd op de hoogte van het weer, ook als je op reis of onderweg bent.

 

In de app vind je zelfs informatie over de windrichting, windsnelheid en de luchtvochtigheid. En als je wilt weten of je in de zon kunt zitten, kun je ook een uv-index vinden. Daarnaast staan er in de app ook veel leuke weetjes over het weer. Het is dus een heel uitgebreide app.

 

Weather Channel kun je op je iPhone of op je Android-smartphone gebruiken.

 

4. AccuWeather

Accuweather biedt een extra functie aan, waardoor het zich onderscheidt. Je kunt namelijk de weervoorspelling in je agenda aanpassen. Plan je een dagje wandelen in de Ardennen in, maar wordt het slecht weer, dan kun je via de app je geplande dag verplaatsen.

 

Als er extreem weer wordt verwacht, krijg je daarvan meteen een pushnotificatie. Op die manier ben je altijd voorbereid op hevige wind, zware regenval, sneeuwstormen of onweer.

 

AccuWeather is te downloaden voor iOS en Android.

 

Mooi design?

Een app die zeker niet mag ontbreken in de lijst van beste weerapps, is Yahoo Weather. Een prachtige maar toch minimalistische app. Deze app combineert knappe lokale foto’s met uitgebreide informatie. Yahoo heeft dan ook voor het design van deze app al verschillende prijzen gewonnen.

 

Naast een mooi design, biedt de app natuurlijk ook betrouwbare informatie aan over het weer in de regio. Er zijn ook gedetailleerde kaarten, zodat je exact kunt zien waar het gaat regenen of sneeuwen.

 

Yahoo Weather vind je terug in de App Store en in de Google Playstore.