Skip to main content

Beste reminder apps

Zodat je niets meer vergeet

 

Uit onderzoek is gebleken dat we ontzettend veel vergeten. Mensen vergeten maar liefst 50% van nieuwe informatie binnen het uur. Na 24 uur vergeet je 70% en na een week 90%! Is je geheugen ook een zeef? Je vergeet je to-do’s, je e-mails te beantwoorden, je afspraken, een verjaardag. In België is het niet polé polé of dolce far niente. Hier moet alles snel gaan en de taken stapelen zich op. Hoe drukker je het krijgt, hoe meer je vergeet. Klinkt dat herkenbaar? Gelukkig weten wij raad en gaan wij jou helpen met deze handige tips en apps. Lees verder als jij je leven op orde wilt krijgen.

 

Tips zodat je niets meer vergeet

  1. Routine: vergeet al je goede voornemens en kies voor één nieuwe routine. Bijvoorbeeld een avond-routine: Je poetst en flost je tanden, reinigt je gezicht, gebruikt nachtcrème, je checkt je alarm op je gsm en legt deze vervolgens weg, leest nog één hoofdstuk uit je boek en gaat slapen.
  2. Schrijf het op: alles dat je van nieuwe info binnenkrijgt schrijf je meteen op. Noteer het in je GSM bij notities of stuur jezelf een e-mail bijvoorbeeld. Nog handiger is het gebruik van een reminder-app.
  3. Bekijk elke avond je to-do’s. Zo zie je wat je al hebt verwezenlijkt en wat je morgen te wachten staat.
  4. Herhalen, herhalen, herhalen: hoe vaker je een handeling of woorden herhaalt, hoe makkelijker het blijft hangen. Herhaal iemand zijn naam 3 keer en je zal de volgende keer nog weten hoe deze persoon heet. Neem elke maaltijd een nieuwe fles water van 1L en water drinken komt vanzelf.
  5. Kalender: maak een privé-, gezin-, en werkkalender. Zelf de meest chaotische mensen zullen hun leven net iets overzichtelijker kunnen indelen.

 

Wat zijn reminder apps?

Toen er nog geen reminder apps waren moesten we rekenen op ons geheugen, post-its, to-do schriftjes die je kwijtspeelt. Remember those days? *pun intended*. Een reminder app is zoals een to-do app, maar dan met alerts zodat je er continue aan herinnerd wordt en niets meer kan vergeten. De beste reminder apps zijn meestal simpel, minimalistisch, overzichtelijk en intuïtief. De mogelijkheid om te syncen tussen verschillende apparaten en het aanbieden van verschillende type alarmen.

 

Top 5 reminder apps

ToDoist

ToDoist is een populaire to-do app omdat deze balans creëert tussen een gemakkelijk interface en krachtige uitvoering van taken. Lees er meer over in onze blog met de beste Todo-apps.

 

ToDoist app storeToDoist google play

 

 

BZ Reminder

BZ reminder is een heel gemakkelijke en straight forward app. Het laat je toe om reminders in te stellen per uur/dag/week en maand en je kan ervoor kiezen om de reminders zich te laten herhalen. Je kan je taken met kleuren coderen zodat je het beter kan organiseren en een alarm instellen zodat je het zeker niet vergeet. Een groot voordeel aan deze app is dat je het kan syncen met je smartwatch en zo je alarmen kan instellen, snoezen en afzetten door voice-commando’s.

 

 BZ Reminder app storeBZ Reminder google play

 

Google Keep

Ben jij fan van Google tools? Dan is dit de app voor jou. Je kan to-do lijsten maken met notities en reminders. Je kan het typen, tekenen, inspreken of tonen door foto’s. Daarbovenop kan je locaties toevoegen. Dat betekent dat je een reminder krijgt zodra jij je in de locatie bevindt. Alle lijsten en notities kunnen gedeeld worden.

 

Google Keep app storeGoogle Keep google play

 

 

Microsoft To Do

Microsoft To Do is de beste to-do app voor Microsoft users, maar kan ook gebruikt worden op Android en Apple. Lees er meer over in onze blog met de beste Todo-apps.

 

Microsoft To Do app storeMicrosoft To Do google play

 

 

Remember the milk

Minimalistische app dat gemakkelijk te gebruiken is en je kan zelf beslissen hoe jij je reminders wilt ontvangen. Je kan notificaties krijgen via je gsm, sms, e-mail en messenger apps. Je kan de app syncen met verschillende apparaten. Daarnaast kan je ook to-do lijsten en taken delen met andere.

 

remember the milk app storeremember the milk google play

 

 

And let's not forget to install the app ;).