Skip to main content

Headphones die bij jou passen

Het aanbod is enorm groot en zeer gevarieerd. Wat zijn nu de beste oortjes en welke passen bij jou? We hebben ons verdiept in het aanbod en een top voor jou opgesteld.

 

Soorten oortjes

Eerst en vooral moet je jezelf de vraag stellen waarvoor je de oortjes zou gebruiken. Ga je ze gebruiken onderweg, tijdens het sporten of thuis? Het assortiment bestaat uit In-ear, on-ear, bone-conduction en bedrade oortjes.

 

In-ear earplugs

In-ear oordopjes plaats je in de gehoorbuis van je oor. Hierdoor kan je optimaal genieten van het geluid zonder dat je last hebt van omgevingsgeluiden. Deze oortjes sluiten je gehoorgang volledig af en zo kunnen de lage frequenties goed doorkomen waardoor je kan genieten van een sterke bas. In-ear oordoppen is een prima keuze voor jou als je ze bijvoorbeeld thuis gebruikt of als je met het openbaar vervoer reist.

 

On-ear earplugs (earbuds)

Bij on-ear oordoppen komt de luidspreker over het oor. Hierdoor kan je genieten van een goede geluidskwaliteit zonder volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. Dit is een praktische keuze als je bijvoorbeeld actief deelneemt aan het verkeer op de fiets of in de auto. Het kan ook praktisch zijn als je graag je eigen muziek luistert op kantoor, maar ook paraat bent voor vragen van collega’s. Als je gebruik maakt van on-ear oordoppen komen de lage tonen iets minder krachtig door omdat je oren niet helemaal worden afgesloten. De bas is hierdoor minder sterk. Een variatie hierop zijn de noise-cancelling earbuds waarbij je ervoor kan kiezen om het omgevingsgeluid te horen of niet.

 

Bone conduction earplugs

Bij deze optie plaats je de twee speakers van de oortjes op je jukbeenderen. Dit stuurt een trilling van het geluid via je gehoorzenuwen naar je hersenen. Als brildrager is deze optie niet erg praktisch. Je zal dus de omgevingsgeluiden prima blijven horen, maar de bas is wel zwak bij deze oortjes. De bone conduction oortjes zijn een prima optie om naar podcasts of audioboeken te luisteren. Daarnaast worden deze oortjes vaak gebruikt bij het sporten in de buitenlucht.

 

Bedrade oortjes

De bedrade oordopjes worden met behulp van een 3,5 mm jack aansluiting op de audio uitgang van je smartphone, tablet, laptop of ander device aangesloten. Je kan ook kiezen voor een USB-C aansluiting of een lightning aansluiting. Het nadeel van de bedrade oortjes is dat de draad je kan beperken in je bewegingsvrijheid en de draad zelf is ook vaak vrij kwetsbaar. Het voordeel is dat je de oortjes minder snel kwijt kan spelen. Een grote plus is dat het geluid zonder compressie naar je oortjes verzonden wordt en dus van hoge kwaliteit is. Bij de volledig draadloze oordopjes wordt er gebruik gemaakt van Bluetooth. De beste draadloze Bluetooth oordopjes hebben een bereik van minimaal 10 meter. Je hoeft dus niet in de directe omgeving van je device te blijven. Enkele nadelen:

 • Ze zijn vaak wel aan de duurdere kant.
 • Een ander nadeel kan zijn dat er geluisterd wordt naar compressed audio wat ten koste kan gaan van de geluidskwaliteit.
 • De batterij kan leeg geraken waardoor je ze eerst moet opladen alvorens je terug muziek kan luisteren. Hier hebben ze wel een goede oplossing voor gevonden: een oplaaddoosje (charging case). Hierin kun je de oortjes netjes opbergen zodat je ze niet kwijtraakt en je oordopjes worden ook meteen opgeladen.

 

Gedeeltelijk draadloze Bluetooth oortjes

Deze zijn verbonden met een draad achter in je nek, maar niet met het geluid producerende apparaat zelf. De draad achterin de nek kan wel oncomfortabel zijn voor sommige. Deze oortjes zijn meestal ook voorzien van een bedieningsconsole wat handig is, maar ook zorgt voor een hoger batterijverbruik. Deze moeten opgeladen worden via USB.

 

Onze top 3

1. Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase

 • Draadloos: ja
 • Bluetooth bereik: 30 meter
 • Beoordeling: 9,8
 • Prijs: € 128,95

Bestel ze hier

 

2. Rolfstone Nova Sport – Volledig Draadloze Oordopjes

 • Draadloos: ja
 • Bluetooth bereik: 15 meter
 • Beoordeling: 9,6
 • Prijs: € 79

Bestel ze hier

 

3. Apple AirPods Pro

 • Draadloos: ja
 • Bluetooth bereik: 30 meter
 • Beoordeling: 9,3
 • Prijs: € 230

Bestel ze hier

 

Op zoek naar Funky oordopjes?

Wil jij graag net iets meer of iets anders dan rest? Bij Fresh’n Rebel hebben ze design oortjes van de beste kwaliteit en in trendy kleurtjes. Go check it out!