Skip to main content

Vijf handige apps voor wandelaars

 

De dagen worden elke dag weer een beetje langer, de vogels beginnen vroeg te fluiten en de lentezon komt al eens piepen. Dat kan maar één ding betekenen: het perfecte moment om je wandelschoenen bij de hand te nemen en erop uit te trekken! Om het wandelen nog leuker te maken, hebben wij vier natuurapps uitgekozen waardoor de natuur geen geheimen meer voor jou heeft.

 

Trek erop uit met de Outdooractive App

Ben je een fervente wandelaar en heb je dus elk wandelpadje van je gemeente al bewandeld? Dan is de Outdooractive App misschien iets voor jou. Via deze app kan je zowel bestaande routes vinden als plannen en dat in België en wereldwijd. De app heeft een gratis en betalende versie. Via de gratis versie kan je kaarten bekijken en deze downloaden wanneer je wifi-verbinding hebt. 

 

Voor € 29,99 per jaar heb je toegang tot alle mogelijkheden van de app. Je kan de app dan zonder wifi-verbinding gebruiken en offline routes opslaan. Met de betalende versie krijg je ook geen reclames voorgeschoteld. 

De Outdooractive app kan naast wandelen ook voor fietsen, hardlopen, bergklimmen en wintersport gebruikt worden. 

 Outdooractive appleOutdooractive google

 

 

Stippel wandelroutes uit met de Komoot app

Via de Komoot app loop je niet snel verloren. De app biedt de mogelijkheid om kant-en-klare wandelroutes te vinden alsook om ze zelf uit te stippelen. Dat gaat van wandelingen door het bos tot wandelingen in de Alpen en ver daarbuiten. De app biedt ook heel wat inspiratie aan haar gebruikers aan. Ga je op vakantie en zoek je nog inspiratie voor een leuke fietstocht? De gebruikers van de Komoot app delen hun ervaringen en routes met elkaar. Je vindt er fietsroutes in de Dinarische Alpen, de Moezel, de Dolomieten tot fietstochten in Ijsland.  Via de app kan je een logboek en je wandelingen delen met je vrienden. Naast wandelingen kan je de app ook perfect voor fietsroutes gebruiken.

 

  Outdooractive appleOutdooractive google

 

 

Ga op zoektocht met Geocaching

Ben je het wandelen op zich niet beu, maar toch op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is Geocaching een leuk alternatief! Via Geocaching ga je al wandelend op zoek naar een verstopte schat aan de hand van tips of GPS coördinaten. Dit is niet enkel voor kinderen, maar ook voor volwassenen een heel fijne en spannende activiteit. Want je wordt voortdurend naar geheime locaties geleid. Tip: neem altijd pen en papier mee om dingen te noteren tijdens je zoektocht. 

 

geocatching applegeocatching goole

 

 

Speel al wandeld met Pokémon GO

Sinds 2016 is Pokémon GO ongetwijfeld hét populairste geocaching spel allertijden. Het gratis spel is niet alleen bij kinderen, maar ook volwassenen heel populair. Het doel van de app is om tijdens je wandeling verschillende Pokémons tegen te komen en deze te vangen. Dat doe je door de Pokémon aan te tikken en je Pokéball ernaar toe te gooien. Het spel is gespeeld wanneer je de 150 bestaande Pokémons gevangen hebt. Trek erop uit en vang je eerste Pokémon. Gotta catch em all! 

 

 pokémon go apple pokémon go google

 

 

Verken de omgeving door Wandelknooppunt

Wandel je weleens graag in een andere gemeente dan de jouwe, maar ken je de weg niet? Dan kan je de app Wandelknooppunt app gebruiken. De app is geschikt als je je routes graag op voorhand plant. Het neemt je mee doorheen de mooiste wandelroutes van het land. Via de app kan je zelf je route plannen of een bestaande route importeren. Het basisgebruik van de app is gratis, maar als fervente wandelaar kies je beter voor de Premiumversie van € 15 per maand. Met de betalende versie krijg je tussendoor geen reclame, kan je een onbeperkt aantal routes bewaren, hou je je progressie bij, kan je knooppunten importeren en kan je de app ook zonder wifi-verbinding gebruiken. 

 

Wandelknooppunt appleWandelknooppunt google

 

 

 

Nu het zalige lentezonnetje eraan komt, kan je met deze apps fantastische wandelroutes ontdekken. 

Loop je wel eens verloren? Geen probleem! Via onze GSM-abonnementen met vééél data zoek je de weg gemakkelijk even op. Speel je liever safe en download je je route thuis? Ontdek onze fantastische Internet Thuis abonnementen

 

Veel wandel- of fietsplezier! 🥾🚴