Skip to main content

Lenteschoonmaak in je GSM

Tijd voor de lenteschoonmaak: je GSM aan de binnen en buitenkant poetsen. Deze apps houden je GSM overzichtelijk. Tijd om al die overbodige bestanden eens te verwijderen, vind je niet?

 

Je smartphone aan de buitenkant schoonmaken

Waarom? Je gebruikt je GSM dagelijks en komt in contact met verschillende omgevingen, mensen, materiaal. Neem jij je GSM mee naar toilet? Ik denk dat het duidelijk is dat een schoonmaakbeurt aan de orde is.

 

 1. Was je handen.
 2. Haal je hoesje er af en maak deze proper.
 3. Zet je GSM uit.
 4. De ingangen voor je lader en proper maken doe je door er allereerst in te blazen. Blijft er toch nog vuil in? Haal dit er dan uit met een paperclipje dat je kan vervormen. Pak de paperclip in met plakband met de kleefzijde aan de buitenkand. Wees wel voorzichtig hier.
 5. Gebruik voor het scherm en de achterkant milde zeep en een microvezeldoekje dat je vochtig maakt.
 6. Veeg na het schoonmaken je mobiel droog.

 

Je GSM aan de binnenkant opschonen

Je mobieltje houdt nauwkeurig bij wat er in je opslagruimte zit en hoeveel plaats dit inneemt. Je kan dus gemakkelijk terugvinden welke apps je telefoon de das om doen.

 

 • iOS: Ga naar “instellingen” > “Algemeen” > “iPhone/iPad-opslag”
 • Android: Ga naar “instellingen” > “apparaatonderhoud” > “opslag” en druk op de knop “opschonen”.

 

Daarnaast kan je ook uitgebreider je telefoon opschonen met een app.

 

De beste apps om je smartphone schoon te maken

 • SD MAID: SD Maid is een app die als een soort schoonmaakster door je smartphone heen loopt. De app checked je GSM op ongewenste en grote bestanden.
 • CCleaner: De app toont eenvoudig hoeveel opslag- en werkgeheugen er in gebruik is, en met één druk op de knop loopt de app na wat er weg kan.
 • AVG cleaner: Wat AVG Cleaner onderscheidt van sommige andere schoonmaak-apps is dat hij niet alleen naar je opslaggeheugen kijkt, maar ook naar werkgeheugen.