Skip to main content

Drie apps die je helpen je budget onder controle te houden in 2023

In tijden van inflatie heb je ongetwijfeld ook het gevoel dat je zuurverdiende spaarcentjes almaar sneller de deur uitvliegen. Maar waar is dat geld op het einde van het jaar precies naartoe gegaan? Dat is niet altijd even eenvoudig te achterhalen. Een smartphone app voor budgetbeheer kan je hierbij helpen. Zo zie je in één oogwenk waar je geld precies naartoe gaat, wat je grootste uitgaven zijn en waar je mogelijk nog kan besparen. In deze blog vind je 3 apps die je kunnen helpen om je budget in 2023 efficiënter te beheren.

Monefy

Met Monefy voer je in één enkele klik je inkomsten en je uitgaven in. Zo zie je altijd of je spaarboekje groeit of achteruitgaat. Elk inkomend of uitgaand bedrag kan je ook makkelijk toewijzen aan een bepaalde categorie, zodat je na verloop van tijd perfect ziet waar je het meeste geld aan uitgeeft. Je kan kiezen voor standaard categorieën of je eigen categorieën toevoegen. Makkelijk en erg overzichtelijk.

Monefy is hier te downloaden in de Play Store en hier in de App Store

App Monify

Money Lover

De app Money Lover werkt op een gelijkaardige manier als Monefy, maar biedt ook leuke grafieken aan. Zo is het eenvoudig om een budgetplanning te maken, je vaste kosten in kaart te brengen of een alarm in te stellen als je niet onder een bepaalde budgetdrempel wil zakken. 

Money Lover is hier te downloaden in de Play Store en hier in de App Store

App money lover

Spendee

Vind je het belangrijk om je financiën te delen met je partner of meerdere gezinsleden, dan is Spendee een goed idee. Qua features is Spendee vergelijkbaar met de vorig 2 budget apps, maar bij Spendee is het wel makkelijker om meerdere personen toegang te geven. Ook erg handig is dat je je favoriete banking app makkelijk kan connecteren, zodat je inkomsten en uitgaven automatisch gecategoriseerd worden en je die zelf niet telkens manueel hoeft in te voeren.

Met één van de bovenstaande 3 apps ben je helemaal klaar om je budget onder controle te houden in 2023. Uitproberen maar!

App Spendee